Jázmin Panzió - Gyula
"A világ egy könyv, és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el." Szent Ágoston

Szaunapark

A szauna elnevezése a finn „savu” (magyarul: füst) szóból ered. Ez a fürdőzési forma évszázadok óta kedvelt az északi országokban, és most már az egész világon. A szaunázás tulajdonképpen váltófürdőt jelent. A szaunakabin száraz forró levegőjében eltöltött rövid időt a lehűlés követi, akár a szabad levegőn, akár a hideg vízben. A nagy hőmérséklet-ingadozással járó „szaunamenetek” segítik a test belső méregtelenítését, javítják a szívet és az érrendszert. Közismert a hangulatjavító hatása is.
 
A szaunák élénkítő hatását fokozzák a különböző szeánszok. A folyamat során a szaunamester finom törölközőlegyezési technikával eltávolítja a szaunázók testét körülvevő izolációs réteget. Ezt követően 2-3 alkalommal illóolajjal dúsított vizet önt a szaunakövekre. A két eljárás folyamatos felváltással történő alkalmazása igazi wellness érzést biztosít a szaunázók részére.
 
A Gyulai Várfürdő Castello Szaunaparkja 3 kültéri szaunaházzal, kültéri jakuzzikkal, merülődézsákkal, dézsazuhanyokkal, 2 beltéri infraszaunával és gőzkabinnal várja a Vendégeket. A meghitt hangulatú beltéri, illetve kültéri pihenő nagyon jó helyszínt biztosít baráti beszélgetésekre, rekreációra.
 

Finn szauna
Az eredeti finn szaunában 40-100°C közötti hőmérséklet van. 1 szaunamenet javasolt hossza felnőtteknek 8-12 perc (maximum 15 perc) gyerekeknek 6-8 perc
 
 

Bástyaszauna
A bástya szauna a kültéri szaunák legnagyobbja. Itt történik fürdőnk speciális "bástya" felöntése. Ezt az élményt nagy tűrőképességgel rendelkező vendégeink számára ajánljuk.
 
 

Casanova szauna
A Casanova szauna, már a nevében is utal rá, tele van bujasággal, érzékiséggel, amit egy csipetnyi erotikus hangulat tesz igazán pikánssá. Mindez köszönhető a különleges kialakításnak, a misztikusan csábító fényjátéknak.
 
 

Infra szauna I-II.
Azon Vendégeink számára ajánljuk az Infraszaunákat, akik nincsenek kibékülve a magas hőfokkal. Az infraszauna kellemes hőmérsékleten is nagyon jó hatással van, mind a verejtékmirigyek aktivizálódására, mind a bőrre. Az infravörös sugárzás a bőrszövet mélyére hatol, és ott is érezteti melegítő hatását. A használata közben a hőmérséklet egyenletes, ezért nem terheli a szervezetet. Ennek ellenére erősíti az immunrendszert, fokozza a méregtelenítést, és kiváló hatással van a bőrre is.
 
 

Panoráma szauna
A Panoráma szauna csodás kilátásával biztosítjaa lehetőséget, hogy a Vendégeink megcsodálhassák a Gyulai Várfürdő természetvédelem alá eső gyöngyőrű parkját. A hatalmas fák árnyékának játéka elvonja a figyelmet a mindennapi problémákról. A sótéglával díszített szaunaház nemcsak érdekes látványt nyújt, hanem az elpárolgott só kívülről puhítja a bőrt, belégzés útján pedig gyulladáscsökkentő hatású.
 
 

Gőzkabin
A Gőzkabin mindössze 40-50 °C-os hőmérséklet mellett 80%-os páratartalmat biztosít. A párás gőzben a verejtékmirigyek működése nem olyan intenzív, így nem terheli le a szervezetet, azonban jótékony hatása megegyezik a finn szaunáéval. A melegben a bőr pórusai kitágulnak, kitisztulnak, a faggyúmirigyek kiválasztása fokozódik. Élénkebbé válik a vérkeringés, az izmok ellazulnak. A légutak nyálkahártyája kitisztul. Kiváló relaxáló hatása miatt kiemelten javasolt az alvászavarban szenvedőknek.
 
 

Pihenő tér
A wellness és a szauna első sorban a testi felfrissülést szolgálja. Néha azonban jól eső érzés lehet kicsit elvonulni és a elcsendesedni. Erre nyújt lehetőséget az elkülönített pihenő rész. A meghitt, csendes hangulatot szolgálják a kényelmes bútorok, a lágy meleg színek ízléses kombinációja. A pihenő szoba illata a párolgó illóolajoknak köszönhetően segít az ellazulásban és a feltöltődésben. A kialakított zugokban a kedves Vendég elbújhat a világ elől, de a nagyobb közös pihenő részen, családok vagy baráti társaságok is elvonulhatnak a wellness medencében csobogó vizek zaja elől.

Weboldal készítés, szerkesztés | Webbolt bérlés - Sikeres webboltok | Domain regisztráció és tárhely szolgáltatás
Design by Nicolas Fafchamps